Lokaal & biologisch
Gemakkelijke betaling
Korte keten

In hun zoektocht naar het ideale alternatief voor dranken met te veel suiker of alcohol, ontwikkelden de oprichters van FERM een eigentijdse versie van de eeuwenoude gefermenteerde thee uit het Verre Oosten: kombucha. Met als missie hiervan een gezonde en lekkere variant op de markt te brengen. En dat is gelukt!

FERM is in 2017 ontstaan in een culinair lab in Gent. Naarmate de vraag toenam, beslisten de oprichters een grotere ruimte te huren in Brugge, en vandaag zijn ze daar nog steeds gevestigd.

De benaming FERM verwijst naar ‘fermentatie’, en dat het ook ‘krachtig’ betekent is mooi meegenomen. De onderneming kwam er op initiatief van Wouter, die al lang een restaurant had in Vlaanderen. Hij stelde vast dat zijn klanten steeds meer naar suikerarme en alcoholvrije alternatieven vroegen. Vanuit zijn ervaring met de ontwikkeling van smaken heeft Wouter zijn activiteiten in de keuken dan verplaatst naar een heuse brouwerij. Pascal kwam het team versterken en bezoekt bars en restaurants om deze ‘traditionele drank in een nieuw jasje’ te promoten.

FERM Drinks propose