
Moëllon, kaas van het type Pont L’Evêque

Le moellon de la Fromagerie du Gros Chêne est un fromage à pâte fraîche lavée fleurie, légèrement affiné. Il est fabriqué à base de lait de vache cru issu de l'agriculture biologique. Contient 47% de matière grasse.
Date limite de consommation : deux semaines
Conservation : au frais
Beschikbaarheid
Meer weten
Ingrédients* : lait de vache cru*, ferments lactiques, présure, sel.
*issus de l’agriculture biologique
Allergènes : lait et produits à base de lait.
Le Gros Chêne
LE GROS CHENE is een kaasmakerij die een dertigtal verschillende kazen maakt op basis van rauwe biologische schapen- en koeienmelk en rauwe (al dan niet biologische) geitenmelk. Harde, zachte, geperste kazen, wit- en blauwschimmelkazen, en verse kazen: met dit artisanale aanbod is er voor elk wat wils. Die knowhow weerspiegelt het streven naar kwaliteit en de waarden van het bedrijf.
Het avontuur van Le Gros Chêne begon in 1989 in Méan midden in de Condroz, op initiatief van een groot kaasliefhebber.
De enthousiaste Daniel Cloots, die meester-kaasmaker is geworden, zijn vrouw Michèle en een tiental medewerkers scheppen er plezier in om rauwe melk op ambachtelijke wijze te bewerken tot kazen. Een aantal van hun kazen, zoals de Chevrin of de Calendroz, hebben op verschillende wedstrijden gouden medailles gewonnen, een mooie beloning voor de hoge eisen die ze zichzelf opleggen.
Je hebt nog geen producten in je mandje
Log in op je account
Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.
Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google