Lokaal & biologisch
Gemakkelijke betaling
Korte keten

De producten van Wall’BIO zijn biologisch geteeld op Waalse bodem. Ze streven hiermee een dubbel doel na. In de eerste plaats de consument gezonde en milieuvriendelijke voeding aanbieden. En daarnaast de lokale landbouw stimuleren om bij te dragen tot de economische ontwikkeling van Wallonië en tot de voedselsoevereiniteit van de regio.

De kant-en-klare maaltijden worden verdeeld in bakjes van gerecycleerd plastic, omdat dit het enige soort recipiënt is dat geschikt is voor hun bereidingstechniek met hoge druk waarbij de voedingsstoffen in het voedsel optimaal behouden blijven.

Laurent Streel, een bioboer uit de provincie Luik, en Philippe Marc, een voormalig technisch adviseur in de fruitteelt en eigenaar van een kwekerij van lieveheersbeestjes voor biologische bestrijding, sloegen de handen in elkaar voor het oprichten van een verwerkingsbedrijf voor biologische vruchten, groenten, aardappelen en granen die in Wallonië worden geteeld. Nadat ze hadden vastgesteld dat het aanbod op de markt maar heel beperkt was, onderzochten de beide partners de mogelijkheden van een project voor de productie van lokaal bereide kant-en-klare biomaaltijden. En zo werd het merk Wall'BIO geboren.

Wall'BIO propose