Mathieu Vellut selecteert voor ons een reeks ‘natuurwijnen’ van kleine, onafhankelijke en gepassioneerde Franse wijnboeren.
Al deze wijnen zijn gemaakt van manueel geoogste, biologische druiven, zonder toevoegingen en met zo weinig mogelijk sulfiet. Dit betekent maximum 20 mg sulfiet voor rode en 30 mg voor witte wijnen, terwijl conventionele wijnen ongeveer 100 mg sulfiet bevatten.
Bij natuurwijnen komt de druivensoort heel goed tot uiting, wat maar zelden het geval is bij conventionele wijnen die veel correcties ondergaan. Maar daarnaast zijn het ook allemaal wijnen met een eigen karakter, pittig, origineel, expressief en fruitig. Wijnen met een ongelooflijke verscheidenheid, maar die je meteen als natuurwijn kunt herkennen, omdat ze zo verschillend zijn.
Natuurwijnen hebben bovendien nog een niet te onderschatten voordeel: hoofdpijn behoort definitief tot het verleden! Door de kleinere hoeveelheid sulfiet hoeft een diner met enkele glazen geen vervelende gevolgen te hebben.
Kortom, een unieke smaak, respect voor de natuur en het milieu maar ook voor ieders gezondheid.