LA PETITE PARISIENNE maakt ambachtelijk ‘slow sugar’ snoep. Alle recepten hebben één ding gemeen: een suikergehalte dat ten minste 20% en soms 30% lager ligt dan bij klassiek snoep. Waarom? Minder suiker betekent een betere smaakbeleving van de andere ingrediënten. De heerlijke smaak van boter, het zurige van fruit, het zoete van room en zelfs het vleugje fleur de sel komen beter tot hun recht als de suiker discreter aanwezig is.
Katia, die sinds kort in Brussel woont, bakt onder meer de Franse klassiekers, zoals financiers of madeleines, maar dan in een nieuw jasje zodat elk stukje gebak een gastronomische ontdekking wordt.
Na een carrière van 15 jaar als journalist besloot Katia haar leven om te gooien. Na een opleiding aan het Ferrandi-instituut voor gastronomie in Parijs, lanceerde ze La Petite Parisienne. Haar doel: een moderne toets toevoegen aan de traditionele Franse patisserie, voor gezond en ethisch gebak, gemaakt met biologische, artisanale en lokale ingrediënten.