Lokaal & biologisch
Gemakkelijke betaling
Korte keten
vermijd-deze-voedsel-avond

Vermijd deze voedingsmiddelen 's avonds

Een van de voedingsmiddelen die we 's avonds beter kunnen vermijden zijn vette voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen kunnen ons spijsverteringssysteem vertragen en ons een opgeblazen gevoel geven, wat onze slaap kan verstoren. Bovendien zijn vette voedingsmiddelen vaak rijk aan calorieën, wat kan leiden tot gewichtstoename als we ze 's avonds consumeren. Als je toch zin hebt in iets hartigs, kun je beter kiezen voor een lichte maaltijd met gezonde vetten, zoals avocado of zalm. Een ander voedingsmiddel dat we 's avonds beter kunnen vermijden zijn cafeïnehoudende dranken. Cafeïne kan ons wakker houden en ons energieniveau verhogen, wat niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Bovendien kan cafeïne de spijsvertering stimuleren en ons een opgejaagd gevoel geven, waardoor we ons niet ontspannen voelen voor het slapengaan. Als je toch zin hebt in een warm drankje, kun je beter kiezen voor cafeïnevrije thee of warme melk, wat ons kan helpen ontspannen en ons slaperig kan maken.

Maxime Sneyers - maandag 4 maart 2024

Een van de voedingsmiddelen die we 's avonds beter kunnen vermijden zijn vette voedingsmiddelen. Deze voedingsmiddelen kunnen ons spijsverteringssysteem vertragen en ons een opgeblazen gevoel geven, wat onze slaap kan verstoren. Bovendien zijn vette voedingsmiddelen vaak rijk aan calorieën, wat kan leiden tot gewichtstoename als we ze 's avonds consumeren. Als je toch zin hebt in iets hartigs, kun je beter kiezen voor een lichte maaltijd met gezonde vetten, zoals avocado of zalm.

Een ander voedingsmiddel dat we 's avonds beter kunnen vermijden zijn cafeïnehoudende dranken. Cafeïne kan ons wakker houden en ons energieniveau verhogen, wat niet bevorderlijk is voor een goede nachtrust. Bovendien kan cafeïne de spijsvertering stimuleren en ons een opgejaagd gevoel geven, waardoor we ons niet ontspannen voelen voor het slapengaan. Als je toch zin hebt in een warm drankje, kun je beter kiezen voor cafeïnevrije thee of warme melk, wat ons kan helpen ontspannen en ons slaperig kan maken.

Cafeïnehoudende Producten

Cafeïne is een stimulerend middel dat ons wakker en alert houdt. Het is echter niet verstandig om cafeïne te consumeren voordat we gaan slapen. Cafeïne kan ons zenuwstelsel stimuleren en onze slaap verstoren. Daarom is het belangrijk om cafeïnehoudende producten te vermijden voordat we gaan slapen.

Koffie

Koffie is een van de meest populaire dranken ter wereld. Het bevat cafeïne, wat ons wakker en alert houdt. Het is echter niet verstandig om koffie te drinken voordat we gaan slapen. Cafeïne kan ons zenuwstelsel stimuleren en onze slaap verstoren. Daarom is het belangrijk om koffie te vermijden voordat we gaan slapen.

Thee

Thee is een populaire drank die ook cafeïne bevat. Het is echter niet verstandig om thee te drinken voordat we gaan slapen. Cafeïne kan ons zenuwstelsel stimuleren en onze slaap verstoren. Daarom is het belangrijk om thee te vermijden voordat we gaan slapen. Er zijn echter ook cafeïnevrije theesoorten beschikbaar die we wel kunnen drinken voordat we gaan slapen.

Energie- en frisdranken

Energie- en frisdranken zijn dranken die cafeïne bevatten. Het is niet verstandig om deze dranken te consumeren voordat we gaan slapen. Cafeïne kan ons zenuwstelsel stimuleren en onze slaap verstoren. Daarom is het belangrijk om energie- en frisdranken te vermijden voordat we gaan slapen. Er zijn echter ook cafeïnevrije energie- en frisdranken beschikbaar die we wel kunnen drinken voordat we gaan slapen.

Het is belangrijk om cafeïnehoudende producten te vermijden voordat we gaan slapen. Dit kan ons helpen om een goede nachtrust te krijgen en ons energieker te voelen gedurende de dag.

Vette en Zware Maaltijden

Als we 's avonds zware en vette maaltijden eten, kan ons lichaam moeite hebben met het verteren van deze voedingsmiddelen, wat kan leiden tot een ongemakkelijk gevoel en een slechte nachtrust. Daarom is het belangrijk om deze voedingsmiddelen te vermijden voor het slapengaan.

Fastfood

Fastfood is een van de grootste boosdoeners als het gaat om vette en zware maaltijden. Deze maaltijden zijn vaak hoog in vet, zout en calorieën, waardoor ze moeilijk te verteren zijn en ons lichaam veel energie kost om ze af te breken. Bovendien bevatten fastfoodmaaltijden vaak weinig vezels en voedingsstoffen, wat betekent dat ons lichaam niet de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft om goed te functioneren.

Als we 's avonds fastfood eten, kan ons lichaam de hele nacht bezig zijn met het verteren van deze maaltijd, wat kan leiden tot een slechte nachtrust en vermoeidheid de volgende dag. Daarom is het belangrijk om fastfood te vermijden voor het slapengaan en te kiezen voor lichtere maaltijden met meer voedingsstoffen.

Rood vlees

Rood vlees is een andere voedingsmiddel dat we moeten vermijden voor het slapengaan. Rood vlees is vaak hoog in vet en eiwitten, wat betekent dat ons lichaam veel energie nodig heeft om het af te breken. Bovendien kan rood vlees moeilijk te verteren zijn, vooral als het wordt gecombineerd met andere zware voedingsmiddelen zoals kaas en aardappelen.

Als we 's avonds rood vlees eten, kan ons lichaam de hele nacht bezig zijn met het verteren van deze maaltijd, wat kan leiden tot een slechte nachtrust en vermoeidheid de volgende dag. Daarom is het belangrijk om rood vlees te vermijden voor het slapengaan en te kiezen voor lichtere maaltijden met meer voedingsstoffen.

Suikerrijke Voeding

Als het gaat om suikerrijke voeding, is het belangrijk om 's avonds op te passen. Suikerrijke voeding kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en kan de slaap verstoren. Daarom raden we aan om de volgende voedingsmiddelen te vermijden:

Snoepgoed

Snoepgoed bevat vaak veel suiker en weinig voedingsstoffen. Het eten van snoepgoed voor het slapengaan kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en kan de slaap verstoren. We raden aan om snoepgoed te vermijden en te kiezen voor gezondere alternatieven zoals vers fruit.

Desserts

Desserts kunnen ook veel suiker bevatten. Het eten van desserts voor het slapengaan kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en kan de slaap verstoren. We raden aan om desserts te vermijden en te kiezen voor gezondere alternatieven zoals yoghurt met vers fruit.

Verwerkte snacks

Verwerkte snacks zoals chips en koekjes bevatten vaak veel suiker en weinig voedingsstoffen. Het eten van verwerkte snacks voor het slapengaan kan leiden tot een verhoogde bloedsuikerspiegel en kan de slaap verstoren. We raden aan om verwerkte snacks te vermijden en te kiezen voor gezondere alternatieven zoals noten of groenten met hummus.

Door suikerrijke voeding te vermijden voor het slapengaan, kunnen we de slaap verbeteren en onze algehele gezondheid bevorderen.

Pittige Gerechten

Als het gaat om pittige gerechten, kan het eten ervan 's avonds leiden tot zure reflux en buikpijn. Dit komt omdat pittig eten de maagwand kan irriteren en de productie van maagzuur kan verhogen.

Als je toch graag pittig wil eten, dan zijn er een aantal voedingsmiddelen die je beter kunt vermijden 's avonds. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Pepers: Of het nu gaat om jalapeño, habanero of cayennepeper, alle soorten pepers bevatten capsaïcine, wat zorgt voor de pittige smaak. Capsaïcine kan de maagwand irriteren en de productie van maagzuur verhogen, wat kan leiden tot zure reflux en buikpijn.
  • Curry: Curry's bevatten vaak veel kruiden en specerijen, zoals kurkuma, koriander en komijn. Deze kruiden kunnen de maag irriteren en de productie van maagzuur verhogen.
  • Sambal: Sambal is een Indonesische saus gemaakt van pepers, knoflook en andere kruiden. Het bevat veel capsaïcine en kan leiden tot zure reflux en buikpijn.

Als je toch graag pittig wil eten, dan kun je beter kiezen voor mildere kruiden en specerijen, zoals gember, kurkuma en kaneel. Deze kruiden hebben een ontstekingsremmende werking en kunnen helpen bij het verlichten van maagklachten.

Alcoholische Dranken

Als het gaat om het vermijden van voedingsmiddelen 's avonds, dan is alcoholische dranken een van de voedingsmiddelen die we het beste kunnen vermijden. Het drinken van alcohol kan de kwaliteit van onze slaap verminderen en ons de volgende dag moe en lusteloos laten voelen. Daarnaast kan het ook leiden tot uitdroging en hoofdpijn.

Als we toch alcohol willen drinken, dan kunnen we het beste kiezen voor een glas rode wijn in plaats van bier of sterke drank. Rode wijn bevat antioxidanten die goed zijn voor ons hart en kan ons helpen om te ontspannen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat we niet te veel moeten drinken en dat we minstens een paar uur voordat we gaan slapen moeten stoppen met drinken.

Hieronder hebben we een tabel samengesteld met de gemiddelde calorieën in verschillende soorten alcoholische dranken:

Soort drankGemiddelde calorieën per glasBier150Wijn125Sterke drank100-150

We moeten ook onthouden dat alcoholische dranken suiker bevatten, wat kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Daarom is het belangrijk om te matigen met alcohol en het alleen te drinken bij speciale gelegenheden.Een selectie biologische recepten die elke week bij je thuis wordt bezorgd?