eFarmz
Onze maaltijdboxen
De Pavé de Tavys, witschimmelkaas Le Plateau du Gerny
Deel

De Pavé de Tavys, witschimmelkaas

De Pavé de Tavys, witschimmelkaas Le Plateau du Gerny
Deel

Heerlijke Belgische zachte kaas met een witschimmelkorst en een romige smaak.

Maximale houdbaarheid: 3 dagen

Koel bewaren

Meer weten

Ingrediënten*: rauwe melk, stremsel, melkzuurbacteriën, zout

*afkomstig uit de biologische landbouw.

Allergenen: melk /

Op de korst kunnen er zwarte vlekken te zien zijn, maar dit is geen reden tot ongerustheid: dit is een gezonde, oppervlakkige schimmel, die is ontstaan door het vocht in de verpakking. De korst is natuurlijk. In tegenstelling tot industriële kazen zijn deze producten voortdurend in ontwikkeling: het zijn levende producten. De houdbaarheidsdatum is slechts indicatief en verplicht, je mag ze daarna nog consumeren.

Le Plateau du Gerny

LE PLATEAU DU GERNY is een kaasmakerij die meerdere kaassoorten op basis van koeienmelk verkoopt: 5 harde kazen, 2 zachte kazen en 1 kaas van het type ‘Chaource’.

Deze hoevewinkel, die in Marche-en-Famenne gevestigd is, is in 2014 ontstaan vanuit de wens om rechtstreeks van producent aan consument te verkopen.

Anne is landbouwster gespecialiseerd in koemelk. Samen met Viviane, een jeugdvriendin en ook landbouwster, volgde ze een opleiding kaasmaken aan de provinciale landbouwschool van Ciney. Daar leerden ze stap voor stap hoe ze de melk van de koeien van Anne konden verwerken tot authentieke en lokale producten.

De site

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google