Mushbox – paddenstoelenmix voor fijnproevers
Le Champignon de Bruxelles stelt zijn MUSHBOX voor: een doos vol paddenstoelen voor fijnproevers, met shiitake, oesterzwammen en nameko.
Het principe? Een doos met 750 g biologische & verfijnde champignons, waarbij de inhoud varieert naargelang van de productie. In elke doos zitten gegarandeerd ten minste 3 van de verschillende variëteiten die Eclo produceert: shiitake / eryngii / oesterzwam / maitake / nameko / pompom / shimeji. Voor elke variëteit wordt aangegeven om welke paddenstoel het gaat en er worden ook bereidingstips in het Frans en het Nederlands meegeleverd.
Bereidingstips:
Voor de shiitake: eet ze zeker niet rauw! Verwijder de steel en gebruik die voor een bouillon of soep.
Voor de oesterzwammen: snijd de paddenstoel handmatig in reepjes.
Voor de nameko: snij gewoon 1 cm van de voet af.
Voor de eryngii: kan in zijn geheel rauw of gebakken worden gegeten
Voor de maitake: kan rauw of gebakken worden gegeten
Voor de pompon: wordt warm gegeten, in reepjes gesneden en bruin gebakken
Voor de shimeji: eet ze het liefst gebakken, zo zijn ze gemakkelijker te verteren en verliezen ze hun bitterheid
Reacties
Geen commentaar
Geef als eerste je mening
Dit vind je misschien ook leuk
ECLO
ECLO (het vroegere Le Champignon de Bruxelles) is een stadslandbouwproject dat zich toespitst op het telen van paddenstoelen, microgroenten en aromatische kruiden in de Kuregem Kelders in Anderlecht. Het idee achter ECLO is paddenstoelen te produceren met bier, en meer bepaald met draf, het residu van gerst dat vrijkomt bij het brouwproces. Een originele Brusselse..