eFarmz
Onze maaltijdboxen Pasen
Bananen Coop. Interbio bio
Bio
Deel

Bananen

Bananen Coop. Interbio bio
Bio
Deel

Op algemeen verzoek kun je nu ook bananen verkrijgen via eFarmz! Niet zomaar bananen: met deze bio en fair trade bananen, die worden aangeleverd door Interbio, ben je zeker niet de pisang.

Om je de eerlijkste bananen te kunnen bieden, werkt Interbio samen met twee coöperaties uit de Dominicaanse Republiek: Savid, een bedrijf dat al meer dan 20 jaar een pionier is op het gebied van biologische bananen, en Cana, een familiebedrijf dat door drie broers wordt gerund.

Voor deze twee producenten is het sociale aspect even belangrijk als het biologische. Per kist bananen gaat trouwens 1 dollar rechtstreeks naar de lokale arbeiders zodat ze hun levensomstandigheden kunnen verbeteren.

De bananen maken een 10 dagen durende reis vanuit de Dominicaanse Republiek. Ze zijn inderdaad lang onderweg, maar ze komen per boot naar ons land, wat veel milieuvriendelijker is dan per trein of vrachtwagen.

Meer weten

Inhoud: 5 à 6 bananen

Weetje: de smaak van de twee soorten bananen is vergelijkbaar: Beeorganic in Nederland zorgt voor de verdere rijping. Dit duurt 7 tot 8 dagen in plaats van de gebruikelijke 3 tot 4 dagen voor conventionele leveringen. Hierdoor krijgen de bananen een aangenamere smaak en het zorgt ervoor dat het fruit langer bewaart.

Coop. Interbio

INTERBIO is een coöperatie die Belgische groenten- en fruittelers groepeert en de verkoop van biologische en lokale producten promoot. Hun assortiment wordt, in alle transparantie, aangevuld met de hulp van kleine Europese coöperaties met dezelfde waarden.

Dit distributieplatform werd in 2009 opgericht door de familie Lefèvre onder de naam GPFL-Bio en werd vervolgens in 2013 herdoopt tot Interbio.

André, de vader van het gezin, heeft de leiding. Jeanne, zijn dochter, is verantwoordelijk voor de logistiek en de operaties. Moeder Nicole bewerkt met een van hun zonen de velden in Wanfercée-Baulet, dicht bij de coöperatie in Sombreffe.

De site

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google