eFarmz
Onze maaltijdboxen

Ferme de la Tortue

De groenten van de Ferme de la Tortue worden geteeld met respect voor de aarde. De enige gebruikte meststoffen zijn van organische oorsprong (compost, mest, gedroogd zeewier) of zijn volledig natuurlijk zoals steenpoeder. De productie gebeurt in volle grond en voor zomergroenten ook in kassen om het seizoen te vervroegen of te verlengen. Het resultaat: lekkere biologische seizoensgroenten!

De Ferme de la Tortue, al ongeveer 20 jaar gevestigd op biologische gronden in Neufvilles, wordt sinds 2018 gerund door Mathieu die de akkers bewerkt met respect voor de bodem.

Matthieu's passie voor de groenteteelt gaat terug tot zijn kindertijd. Als kind had hij zijn eigen groentetuin en al die tijd bleef hij de wens koesteren om ooit zijn eigen tuindersbedrijf te hebben. Om aan dit project te beginnen verhuisde hij met zijn gezin naar de Ferme de La Ramée. Leuk weetje: Zijn huidige eigendom doopte Mathieu om tot ‘La Ferme de la Tortue’, als eerbetoon aan het dier uit de fabel dat zich langzaam naar het doel begeeft, maar wel de race wint. Mathieu is immers een groot voorstander van de ‘slow attitude’: de tijd nemen om kwaliteitsvoedsel te produceren, met respect voor de aarde en de seizoenen.

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google