eFarmz
Onze maaltijdboxen
Gekleurde snijbiet Hilde De Boeck bio
Bio
Deel

Gekleurde snijbiet

Gekleurde snijbiet Hilde De Boeck bio
Bio
Deel

Witte, gele, groene, rode snijbiet: een explosie van kleur op je bord!

Niets gaat verloren, je kunt zowel de blaren als de stelen gebruiken.

Meer weten

Kook in een stoommandje, in kokend water of bak aan in een beetje olijfolie. Laat eerst de stelen garen en voeg pas later de blaren toe; die bereid je net als spinazie.

Snijbiet heeft tal van troeven voor je gezondheid. Het is een geweldige bron van kalium, magnesium en vitamine A. Daarnaast bevat de groente ook vitamine C, ijzer, koper, riboflavine, calcium en vitamine B6.

Hilde De Boeck

Tuinder Hilde De Boeck verbouwt op haar veld van 0,5 hectare verschillende biologische groenten (slasoorten, kool, venkel, rapen, enz.). Ze richt zich op de agro-ecologische landbouw en wil bijvoorbeeld de teelt van groenten met scharrelkippen combineren.

Na 5 jaar op boerderij Het Neerhof in Dilbeek te hebben gewerkt, startte Hilde in 2020 haar eigen project in Itterbeek. Binnenkort wil ze haar werkterrein uitbreiden tot Sint-Pieters-Leeuw.

Hilde komt uit een landbouwmidden: ze vertoefde veel op de boerderij van haar grootouders, waar ze graag op de velden werkte. Omdat ze er toen al van droomde om zelf landbouwer te worden, startte ze uiteindelijk een studie biomedische wetenschappen, op aanraden van haar familie. In 2013 bezocht ze een CSA-boerderij - CSA staat voor Community Supported Agriculture - waar ze nieuwe landbouwmodellen ontdekte. Dit overtuigde haar om een 2-jarige opleiding biologische en biodynamische landbouw te volgen bij Landwijzer. Met deze ervaringen startte ze zelf als landbouwer.

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google