eFarmz
Onze maaltijdboxen
Bertinchamps pompelmoesbier Bertinchamps
Deel

Bertinchamps pompelmoesbier

Bertinchamps pompelmoesbier Bertinchamps
Deel

Traditioneel hoevebier, pure mout en hop, zonder specerijen of additieven.

Verfrissend fruitig bier, Belgische mout, natuurlijke pompelmoesextracten en een vleugje gember. Mooi evenwicht tussen zoet fruit en bittere hop. Pompelmoes gaat goed samen met gin voor een cockt'ale.

Te gebruiken tot: twee jaar na productie

Droog en donker

bewaren, tussen 5 en 20 °C.

Alcoholgehalte: 5 °

Meer weten

Ingrediënten: Water (geput in Bertinchamps), gerstemout (puur lokaal: gerst wordt geteeld en gemout in Gembloux), hop (Duitsland en Tsjechië), gist (België), natuurlijk pompelmoesextract, specerijen

Allergenen: gluten

Bertinchamps

De brouwerij Bertinchamps is eigendom van de familie Humblet. Ze brouwt kwaliteitsbier met eigen water en gerst die lokaal in Gembloux gemout werd. Dankzij hun ultramoderne productieapparaat kunnen ze hun ecologische voetafdruk verminderen; ze hergebruiken namelijk de stoom uit de vaten om het water voor te verwarmen, en zetten het bostel en brouwerijwater om in groene energie.

In 2011 ontdekte de familie de boerderij van Bertinchamps in Gembloux en was er meteen door gecharmeerd hoewel ze in erbarmelijke staat verkeerde. De idee was om er een brouwerij te installeren en de traditie voort te zetten met toevoeging van nieuwe creaties aan de lijst van bieren die de papa had gebrouwen. In mei 2013 is de eerste Bertinchamps een feit.

Benoît, meester-brouwer sinds meer dan 35 jaar, en zijn echtgenote Geneviève beslissen om zich samen met hun vier kinderen in dit waanzinnige avontuur te storten: Marie-Laure, architecte, coördineert de renovatiewerken die voor de komende 20 jaar gepland staan, Anne-Claire organiseert de evenementen op de site, Jean-Philippe doorkruist België om de bieren bekend te maken, en Marc-Edouard heeft recent de pils "1348” in de handel gebracht.

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google