eFarmz
Onze maaltijdboxen
Volkorenspeltmeel 'Intégrale d'épeautre' Moulin de Hollange
Deel

Volkorenspeltmeel 'Intégrale d'épeautre'

Volkorenspeltmeel 'Intégrale d'épeautre' Moulin de Hollange
Deel

Volkorenspeltbloem wordt, met veel behendigheid en geduld, gemaakt op een molensteen van silex. De bloem is volkoren en dus niet gezeefd: de volledige speltkorrel wordt ervoor gebruikt. Deze volkorenbloem is grof gemalen en ideaal om brood te maken.

Hij is voornamelijk bedoeld voor bruin brood; meng hem in dit geval met de tarwebloem ‘Fleur de froment’ (40/60). Je kunt hem ook mengen met de speltbloem ‘Spéciale d’épeautre’ (20/80), voor een nog donkerder brood.

Daarnaast kun je hem mengen met tarwebloem ‘Fleur de Froment’ of met speltbloem ‘Fleur d’épeautre’ voor de bereiding van taarten, wafels, pannenkoeken, koekjes ...

Maximale houdbaarheid: enkele dagen

Droog bewaren

Meer weten

Ingrediënten: speltbloem

Allergenen: gluten

Moulin de Hollange

De MOULIN DE HOLLANGE is een van de laatste nog actieve watermolens in België. Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van natuurlijk spelt- en tarwemeel van uitzonderlijke kwaliteit.

Al ruim 6 eeuwen worden de twee schoepenraderen van de Moulin de Hollange aangedreven door het water van de Strange, een zijrivier van de Sûre, op het grondgebied van het Parc Naturel Haute Sûre Forêt d’Anlier. Het molenproject, dat in 2013 werd bekroond met de Godefroid voor Duurzame Ontwikkeling, streeft naar ontwikkeling van de huidige en toekomstige generaties in harmonie met hun omgeving.

In 2009 besloot Adrienne de magistratuur en de stad te verlaten om dit project over te nemen en zich te wijden aan haar passie: exceptionele voedingsproducten. Samen met de ontwikkeling van haar activiteit met ambachtelijke producten, renoveerde ze de molen om te voldoen aan de normen van de 21e eeuw. De Moulin de Hollange is daarnaast ook een plaats van persoonlijke ontplooiing voor de mensen die er werken, Christophe en Emmanuelle. Met de dagelijkse omkadering van een meester-ambachtsman leerden deze jongeren zonder diploma een vak waarmee ze hun innerlijk tot expressie kunnen brengen.

De site

Bekijk alle producten
eFarmz

Je hebt nog geen producten in je mandje

Log in op je account

Nieuw bij eFarmz? Maak een account aan.

Verbinding maken met Facebook Verbinding maken met Google